május 28, 2019

Szabados Ági már podcaston is olvasásra hív

Lapozz a 99-re! címmel minden kedden új műsorral jelentkezik az olvasás nagykövete

Budapest, 2019. május 28. 

Szabados Ági új műfajban, immár podcastben is népszerűsíti az olvasást. A május 28-án induló, minden kedden jelentkező “Lapozz a 99-re!” című műsor nem kevesebbet ígér, minthogy az adás hallgatói többé nem választanak rossz könyvet.

A népszerű híradós számára is némileg fehér folt volt a podcast műfaja, de pár hónapja beleszeretett, és azóta hatalmas lelkesedéssel készül az adásokra.

A műsor címválasztása Szabados Ági olvasói alapszabályára utal, ő ugyanis 100 oldalt ad egy könyvnek. Ha ezalatt nem érinti meg az írás, félreteszi azt.

“Gyakran fordul elő, hogy a dugóban ücsörögve 30-40 perc is eltelik úgy, hogy a rádiókban nincs hallgatható tartalom. Luxus ennyi időt elvesztegetni. Vezetés közben például király szuper podcastot hallgatni. Kellenek is a jó beszélgetések. A bárhol, bármikor hallgatható podcastokkal arra vállalkoztunk, hogy igényes tartalmat kínáljunk ingázás vagy épp házimunka közben hallgatóinknak” - mondja Szabados Ági, a könyves podcast műsorvezetője.

“Nagyon felvillanyozott, mikor a profi podcast magazinok gyártására szakosodott BETONE Studio kreatív producere, Román Balázs felkért, hogy legyek a könyves műsoruk hosztja. Maximalista vagyok. A legjobbat akarom nyújtani hallgatóim számára, ezért kizárólag stúdióban vesszük fel a könyvekről szóló beszélgetéseket, profi sound dizájnerekkel, és nagyon klassz zenékkel. Olyan lesz, mintha vendégeimmel leülnénk melléd a kanapédra vagy beszállnánk a kocsidba könyvekről beszélgetni” - tette hozzá Szabados Ági.

A műsor koncepciójáról Román Balázs, a BETONE Studio kreatív producere elárulta: “a Lapozz a 99-re! 28 perces podcastokkal jelentkezik minden kedden. Kompakt formában dolgozunk, minden adásnak három blokkja lesz. Egy fő témával kezdünk, majd a második blokkban egy ismert személyiség beszél élete könyvéről. Végül a záró fejezetben Ági saját könyvespolcáról emel le egy-egy könyvet.”

A műsor arra hivatott, hogy tudatos olvasásra ösztönözze a hallgatókat. A műsorvezető szerint mindenki azt olvas, amit akar, a legfontosabb, hogy olvasson. 

“A napi énidőben kell, hogy legyen pár perc vagy egy félóra arra, hogy könyvet vegyenek az emberek a kezükbe. Én és vendégeim a választásban segítünk, és nem kevesebbet ígérünk, minthogy ezentúl nem választanak nem nekik szóló könyvet” - tette hozzá Szabados Ági.

A Lapozz a 99-re! első adásának fő témája a krimi. A műsorvezető épp Agatha Christie-t olvas, ezért tán nem is véletlen, hogy az első podcast magazinban annak jár utána, mi lehet a titka Christie-nek vagy a manapság oly népszerű skandináv krimiknek. 

A Lapozz a 99-re! podcast új epizódjai keddenként kerülnek fel a legnépszerűbb on-demand szolgáltatók lejátszóira. 


A Lapozz a 99-re! on-demand elérhetőségei:  

Spotify

https://open.spotify.com/episode/4x9qguWfUHLel0fuldlfVG?si=NAqHGJMTRT2_yr7JyGulCg

Apple

https://podcasts.apple.com/us/podcast/a-krimik-titkai/id1464665641?i=1000439877185

Google:

https://podcasts.google.com/?feed=aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zaW1wbGVjYXN0LmNvbS9FUm9oSWF2Mg%3D%3D&episode=MjRmN2NiMWItMzQ5NS00NDg3LWFkYjItMjhmMTk1NDlmMjA1

Instagram-csatorna: 

https://www.instagram.com/lapozza99re/

Galéria

KERTÉSZ PÉTER ARNOLD
SENIOR PR SPECIALIST

+36 70 3 11 77 44 I kertesz.peter.arnold@person.hu
1137 Budapest, Vígszínház utca 5., Hungary

A BETONE Studio-ról

A BETONE Studio minőségi podcast formátumok fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott vállalkozás, amelyet Román Balázs, a Kreatív szaklap korábbi főszerkesztője, Koncsag Bálint, a Focus Creative grafikai studió tulajdonosa és Hampuk Richárd a Person Group tulajdonosa alapítottak. Utóbbi egyben a BETONE Studio ügyvezetői és produceri tisztségét is betölti.

http://betonestudio.com/